dimarts, 17 de maig del 2011

Violència racista a Grècia

Cal que prestem atenció al que està passant a Grècia estos dies ja que tenint en compte els discursos racistes utilitzats en estes eleccions municipals probablement no tardarem en viure fets similars a casa nostra. El 10 de Maig un grec de 44 anys va ser assassinat en un barri d'Atenes poblat majoritàriament per immigrants, suposadament mentre tres persones no identificades li intentaven robar una càmera de vídeo. Com a resposta a este assassinat grups neonazis van organitzar una manifestació anti-immigrants els integrants de la qual apallissaven tot individu amb pell fosca que es creués pel seu camí, el resultat va ser de 12 immigrants hospitalitzats i un de mort per arma blanca. Al mateix temps es va muntar una contra-manifestació anarquista que pretenia aturar als feixistes, la policia que custodiava als manifestants feixistes no només va atacar als manifestants anarquistes sinó que a més va entrar i desallotjar dos cases ocupes com a represàlia. Els grups feixistes porten ja diversos dies sembrant el terror pels carrers dels barris amb majoria de població immigrada, pareix ser que amb el consentiment policial, i els anarquistes intenten respondre a estos actes amb contra-manifestacions i atacs als grups feixistes (realment és encoratjador veure que hi ha gent disposada a tot per lluitar contra la discriminació i el feixisme). No obstant, els atacs feixistes, les baralles entre manifestants més la brutalitat policial han causat nombrosos ferits de diversa gravetat, un d'ells en  estat  de com a a causa dels cops de porra dels policies.

Quin és l'origen de tota esta violència? Alguns diran que l'assassinat d'un grec suposadament per uns delinqüents estrangers (si es que ho eren) però la realitat és que hi ha assassinats constantment i no comporten tota esta bogeria, o és que només els immigrants assassinen a gent innocent? A l'estat espanyol hi ha cada setmana assassinats de dones a mans dels seus marits, espanyols quasi sempre per cert. Com a resposta a estos actes, veiem a grups de dones sortir al carrer i començar a linxar tot home que se'ls creue per davant? No.

El racisme, l'odi i la temor cap a l'immigrat són les causes reals dels fets que estan passant a Grècia i que poden passar també aquí, de fet n'hem vist ja més d'un exemple. Estes són les conseqüències de fomentar el racisme i l'odi a l'altre. Els discursos incendiaris de partits racistes com el PP i PxC estan fent créixer les tensions entre comunitats, l'últim exemple mos l'ha donat el candidat del PP a l'alcaldia de Tortosa afirmant que els immigrants han introduït malalties que estaven eradicades com la tuberculosi o el xarampió, la veritat és que mai han estat eradicades del tot i el problema actual és que estan apareixent soques resistents als antibiòtics. Els resultats de tanta irresponsabilitat política estan encara per veure però l'augment de la desconfiança i la temor només mos pot aportar més conflictes i inseguretat. Si volem viure pacíficament hem d'aprendre a interpretar els fets pel que són i no a partir de prejudicis i odis de tot tipus, si un immigrant mata a un català ha d'anar a la presó igual que hi ha d'anar un català. Ara bé, no és pot considerar a tota la comunitat d'immigrants culpable d'allò que ha fet un dels seus membres, al igual que no és pot dir que tots els homes espanyols són uns assassins de dones.


1 comentari:

  1. Al 'senyor' pepero de Tortosa després l'ha recolzat este que no sap parlar, sí home, com es diu? un tal no sé què Díaz. Alguns polítics continuen i continuaran amb la seua campanya xenòfoba, què han de fer. I a Tortosa això segur que té força, ja sap el que fa i el que diu. Per desgràcia, a n'esta ciutat, almenys fa uns quants anys, ja que fins fa poc no he tornat a les meues terres (no tenia massa ganes de vindre, per què serà?, la gent m'ha demostrat ser prou racista. Això de prou és per riure-me'n una mica més de tot en conjunt.
    De totes formes, per als qui es creguen que els immigrants mos han portat noves malalties ja eradicades, només cal anar 6 segles endarrere quan els espanyols van anar a "conquerir les Amèriques", a part de les massacres que van dur a terme volent, també van matar mils i mils d'indígenes 'sense voler', portant noves malalties de les quals els autòctons no estaven immunitzats. També dir que els que vénen aquí ho fan per necessitat, perquè volen una vida millor que la que el seu país natal els pot oferir, natros allà vam anar a robar, imposar i matar. Així que personalment si fos veritat que han portat noves malalties no em sabria gens de mal, només faltaria. Llàstima que els que llegim este blog tot això ja ho sabem. Així que és parlar per parlar. Besets a tothom! I ànim Guillem per seguir escrivint, t'ho curres!

    ResponElimina