dimecres, 8 de juny del 2011

Palestina, Apartheid i el Diluvi Universal

Le monde diplomatique (Abril 2009)
Hi ha algun lloc del món on es respecten menys els drets humans que a Palestina? Les imatges parlen, mirem estos dos mapes. Al primer apareix Cisjordània com un arxipèlag en el que les illes són les zones habitades pels palestins, i on les aigües, com si del diluvi universal que tant bé coneixen els judeo-cristians es tractés, són els assentaments israelites i les zones  controlades per l'estat d'Israel (on "per casualitat" es troben la majoria d'aqüífers de la regió). En el segon és mostra el mapa de Cisjordània ressaltant les zones de control israelià, palestí i les carreteres que convertixen la regió en una gran presó per als palestins. Algú creu que és pot viure en estes condicions? 
Aquí no apareix Gaza on el bloqueig israelià i egipci (tot i que ara sense Mubarak s'està començant a obrir la frontera egípcia) fa que les condicions de vida siguen encara pitjors! On estan els defensors dels drets humans i la justícia internacional? ONU! OTAN! La Haia! Hay alguien ahí!?!? L'exèrcit gadafista potser va atacar als manifestants, però que va fer al 2009 l'exèrcit d'Israel? Fins quan tolerarem tanta la hipocresia? 

Caldria que els "Indignats" incloguéssem en els punts a debatre la necessitat d'una justícia i uns organismes internacionals transparents, coherents i sobretot sense el doble raser i la hipocresia que impera actualment. Evidentment estos valors cal primer aplicar-los a casa però la realitat és que el que passa amb les relacions internacionals i concretament amb el cas del terrorisme i apartheid aplicat impunement per l'estat d'Israel és realment INDIGNANT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada