dimecres, 4 de maig del 2011

Democràcia a l'espanyola

Si algú encara creia que vivíem en un estat democràtic ja pot començar a despertar perquè una vegada més s'ha demostrat que lo que tenim aquí s'allunya bastant del ideals democràtics. El que està passant a Euskadi n'és un dels exemples més indignants (tot i que no l'únic). Es va il·legalitzar Batasuna dient que eren terroristes camuflats i que no condemnaven la violència, després es va anar fent el mateix amb les diverses alternatives afins a Batasuna que van anar apareixent, finalment va aparèixer SORTU amb un plantejament diferent a la resta, per primera vegada l'esquerra abertzale condemnava la violència però PP i PSOE junt amb el Tribunal Suprem van carregar-se-la igualment, ara a BILDU, tot i ser una coalició amb un plantejament plural i estar clarament distanciada de la violència i de qualsevol plantejament terrorista, se li seguix impedint participar a les eleccions. Com s'aconseguix il·legalitzar tantes opcions polítiques en un sistema "democràtic"? Amb una llei de partits creada específicament per a n'este propósit i amb conseqüències tan extremes i absurdes com esta.

Per què no ho diuen clar? Se'ls seguix il·legalitzant perquè traient-los del mapa de partits el PP i el PSOE en surten beneficiats electoralment, a menys votants més percentatge de vots per a ells. Al mateix temps que això passa, tant PP com PSOE és presenten a les eleccions amb desenes de candidats implicats en casos de corrupció o es permet que partits feixistes i públicament racistes també hi participen. Visca la democràcia! Quina vergonya de país, i després es van enviant avionets de guerra per a "afavorir" la democràcia al món àrab...

"Al final algú està ficant una mica de coneixement, lo Tribunal Constitucional ara permet a Bildu presentar-se a les eleccions. Tot i això, lo que està passant demostra lo poc objectiva i lo polititzada que està la justícia"


1 comentari:

  1. Al final pareix que algú està ficant una mica de coneixement en tot lo tema este, lo Tribunal Constitucional ara permet a Bildu presentar-se a les eleccions. Tot i això, lo que està passant demostra lo poc objectiva que és la justícia:

    http://www.gara.net/azkenak/05/264261/es/El-TC-reprocha-Supremo-haber-anulado-agrupaciones-sin-indicios-suficientes

    http://www.diagonalperiodico.net/La-campana-electoral-comienza-con.html

    ResponElimina